кадър: Бтв AFP съобщава за няколко взрива към 4 часа местно време

...
кадър: Бтв AFP съобщава за няколко взрива към 4 часа местно време
Коментари Харесай

Започна ли война? САЩ удариха Сирия

кадър: Бтв

 AFP оповестява  за няколко гърмежа към 4 часа локално време (съвпада с българското).

Съединени американски щати удариха Сирия. Военната интервенция е по разпореждането на президента Доналд Тръмп, съобщи АП и fakti.bg.

Силни детонации са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове пушек.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис съобщи, че Русия не е била известена авансово. Все отново Пентагонът е избирал цели, за които е било известно, че е нямало наличие на представители на Кремъл.

Преди една година Съединени американски щати удариха по сирийската военна база Шайрат покрай Хомс след приписана на Дамаск химическа офанзива.

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати, взаимно с Англия и Франция, са почнали военна интервенция против Сирия в отговор на осъществената съгласно тях от сирийския режим химическа офанзива в град Дума на 7 април.

" Започнала е взаимна интервенция дружно с Англия и Франция, благодарим и на двете страни ", сподели Тръмп в изказване от Белия дом. Той даде обещание, че интервенцията ще продължи " колкото е належащо " и до момента в който Сирия не престане да употребява химически оръжия.

Тръмп съобщи, че се нанасят прецизни удари по " обекти от програмата за произвеждане на химически оръжия на сирийския деспот Башар Асад ".

Доналд Тръмп съобщи, че ориста на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предизвести Иран и Русия поради връзките им със Сирия.

Тръмп съобщи, че ударите по Сирия са директен резултат от неуспеха на Русия да спре използването на химически оръжия от Сирия и добави, че Русия би трябвало да реши " дали да продължи по този тъмен път или да се причисли към цивилизованите народи ".

Тръмп увери, че Съединени американски щати не се стремят към " безпределно наличие " в Сирия и ще обмислят евакуиране на войските си, щом групировката " Ислямска страна " бъде разгромена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР